bouwproject Oosterwold zelfbouw almere - Bouwen in natura 2000 gebied

Zelfbouw in Almere naar eigen wens

Zelfbouwen pronkt groot op de website van de Gemeente Almere. Diverse stadsdelen en nieuwe wijken zijn beschikbaar gesteld om een eigen droomhuis op te bouwen. Zowel van binnen als ook van buiten is er vrije keuze qua opzet. Weinig bemoeienis vanuit de overheid, eigen verantwoordelijkheid en keuzemogelijkheden voor iedere bewoner.

Hiermee is zelfbouw in Almere de grootste zelf bouw project van Nederland, met een vrije kavelkeuze en en ruimte voor een eigen huis. De afgelopen jaren zijn er reeds honderden woningen gebouwd en in gebruik genomen, met name in het nieuwe woongebied Oosterwold in Almere. Het heeft er voor gezorgd dat wij Almere inmiddels kennen als onze broekzak. Ondanks de honderden zelfstandige initiatieven, en de nog geringe productbekendheid zijn de schroeffunderingen van WSF daar een veelgebruikt fundatiemiddel. Het past bij de duurzame gedachte die de bewoners in Almere nastreven. Een herbruikbaar fundatiemiddel opgebouwd uit losse modules, die dus ook heel eenvoudig te demonteren zijn. Neem direct contact op!

stel je vraag over funderingen aan onze klantenservice

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op met onze adviseurs.

Maak een afspraak

Wekelijks bouwen op locatie bij oosterwold Almere

WSF is in Almere wekelijks op locatie voor diverse werkzaamheden. Er worden nieuwe projecten gefundeerd, wat inhoud dat er complete (tijdelijke) woningen worden gefundeerd. Wanneer je bijvoorbeeld in de wijk Oosterwold rond kijkt zie je veelal innovatieve bouw dankzij lichte bouwmaterialen hetgeen perfect aansluit op de mogelijkheden middels funderen met schroeffunderingen. Daarnaast worden de eerste woningen die al gedurende enige tijd bewoond worden al weer uitgebouwd.

Hierbij te denken aan bijvoorbeeld een fundering voor carport of garage, aanbouw of erker. Daarnaast worden ook steeds meer tuinen ingericht waarin ook een mooie overkapping of schuur moet komen te staan. De schroeffunderingen zijn enorm in trek, volledig trillingvrij aan te brengen waardoor wordt uitgesloten dat er schade ontstaat aan de bestaande bebouwing. Bestel je onderdelen direct online in onze webshop.

Weenk Schroeffunderingen is sinds 2008 hét adres voor de meest duurzame en kwalitatieve funderingsoplossingen. Bekijk hier onze reis: van uitvinder tot marktleider.

Toepassingen

Bekijk ook

Collectief voordeel voor zelfbouw in Almere

WSF werkt hierin samen met zowel individuele partijen als ook de gezamenlijke initiatieven. Doordat wij normaliter wekelijks minimaal 1 werkdag in Almere zijn kunnen we voor een ieder het perfecte aanbod bieden. Alle losse aanvragen vormen hierdoor vanzelf weer een collectief, waar iedere klant in Almere van mee profiteert. Een scherpe prijs en een hoogwaardig product zijn hierdoor bij WSF gegarandeerd! Daarnaast profiteer je door onze veelvuldige aanwezigheid van de mogelijkheden om gericht informatie te ontvangen, neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Wist jij dat een fundering aanleggen met schroeffundering middels geldende Nederlandse wetgeving gewoon mag worden toegepast voor bouwprojecten die dienen te voldoen aan het bouwbesluit? Wij kunnen je hierover alles vertellen, en schakelen indien gewenst met de constructeur/Gemeente om hierin de juiste documentatie te voorzien. Vraag direct een offerte op als je een huis wilt gaan bouwen op een kavel in Almere!

Rick

Kan ik je verder helpen?

Stel al jouw vragen in een vrijblijvend
gesprek met één van onze adviseurs.

Contact

Veelgestelde vragen

In Almere staat wonen in eigen beheer centraal, waarbij je met behulp van WSF Schroeffundering je droomwoning kunt realiseren op een van de veelbelovende kavels in wijken zoals Duin en Nobelhorst. Ben je architect of particulier en wil je meer weten over hoe het bouwproces in deze dynamische stad gaat? Bezoek dan onze Facebook-pagina of de Kavelwinkel, waar je de kavelkaart kunt raadplegen voor beschikbare locaties. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt, maar lees wel de disclaimer voor de specifieke voorwaarden die gelden voor woning zelfbouw Almere.

Ja. Wij kunnen indien het moet al volledig emissie-loos funderen. Dat kan met onze elektrische handmachines of hydraulisch met een elektrische kraan met onze indraaimachines (schroefmachines).

Gemiddeld besparen onze klanten per project we 66% tot 100% minder CO2 ten opzichte van traditionele fundering. Doordat er veel minder transport en zwaar materiaal nodig is, kunnen wij enorm bijdragen aan het reduceren van de CO2 voetafdruk.

De Schroeffunderingen van WSF die tot in de vaste laag worden gemonteerd kunnen weer volledig worden geoogst. Dat wil zeggen dat in tegenstelling tot heipalen die voor altijd in de grond blijven zitten de volledige schroeffundering weer netjes wordt gedemonteerd en hergebruikt kan worden.