HKV’s voor HELLINGBANEN | Samenwerking Rijkswaterstaat

Project HKV’s voor HELLINGBANEN in samenwerking met Rijkswaterstaat.

HKV's voor HELLINGBANEN

In samenwerking met Rijkswaterstaat heeft Weenk Infra Foundations schroeffunderingen met HKV’s geplaatst bij de Gerrit Krolbrug in Groningen. Hier zullen vervolgens hellingbanen op worden bevestigd. Door de zachte grond moesten er schroeven van maar liefst 13 meter diep worden gemonteerd. Ter horizontale ondersteuning zijn onze HKV’s geplaatst.

Ons gepatenteerde horizontale krachtversterker

Rijkswaterstaat is sinds kort begonnen met de aanleg van de eerste funderingspalen in Groningen, bij de Gerrit Krolbrug. Daar zijn we gevraagd om te funderen. Er komen hier 20 duizend fietsers per dag langs, dat zorgt voor wat opstoppingen. Het is het eerste project voor Rijkswaterstaat dat we realiseren. Er is door RWS gekeken naar verschillende mogelijkheden qua funderen en uiteindelijk kwam de schroeffundering als beste naar voren.

Het is voor ons natuurlijk wel een opsteker om te zien dat ons systeem ook voor dit soort projecten ingezet kan worden. In verband met de zachte grond hier moeten we helemaal door alle zachte lagen heen naar 13 meter diepte funderen. En omdat die bovenlagen zo zacht zijn, hebben we voor de horizontale stabiliteit ook weer voorzieningen nodig. Dat doen we door middel van een HKV, dat is een horizontale krachtversterker. Die zit om de buis van de schroef heen en die vangt de horizontale stabiliteit op. En de schroef vangt de drukbelasting op in de vaste grond. In totaal 91 funderingen van 12 a 13 meter.

Rick

Kan ik je verder helpen?

Stel al jouw vragen in een vrijblijvend
gesprek met één van onze adviseurs.

Contact

Bekijk ook