Ringbalk op schroeffunderingen monteren

Een goede fundering maken als basis

Bij WSF Schroeffundering staan we klaar om jouw bouwproject in Nederland een duurzame stap verder te brengen. We maken gebruik van innovatieve schroefpalen, waarmee we op maat gemaakte funderingen aanleggen die niet alleen stevig en betrouwbaar zijn, maar ook volledig emissievrij. Hoe gaan we hierbij te werk? Voor het maken van een bouwproject zonder beton zijn er de slimme schroeffunderingen van WSF!

Een fundering laten maken is nog nooit zo eenvoudig geweest dankzij de schroeffundering oplossingen van WSF. De schroeffunderingen worden snel en nauwkeurig geplaatst waardoor een zeer stabiele basis wordt gevormd (zoals het beton bij traditionele fundering) voor een schuur, tuinhuisjes, blokhutten, carports, tuinmuren en meer.

Het is bovendien vele malen voordeliger dan een traditionele betonfundering. Bovendien is de schroeffundering toepasbaar in elk type ondergrond. We bekijken graag samen met je welk type schroeffundering het best toepasbaar in jouw project.

stel je vraag over funderingen aan onze klantenservice

Vragen of advies?

Onze medewerkers staan je graag te woord voor vragen of advies bij je volgende project.

Contact

Waarom onze funderingsoplossingen kostenbesparend zijn

We zijn inmiddels een gerenommeerde specialist als het gaat om de schroeffundering. Iedere dag worden we ingeschakeld voor complexe projecten. Dit kenmerkt de kracht van het product, en onze innovativiteit. Enkele voordelen van de fundering met schroeven op een rij:

 • binnen 2 weken geplaatst
 • te plaatsen met een kleine lichte machine
 • duurzaam en ecologisch
 • geen noodzaak van cement of beton voor het proces
 • het is herbruikbaar
 • stukken voordeliger

Een emissievrij fundering maken die super sterk is én blijft

Bij het maken van een fundering met WSF Schroeffundering heb je geen zorgen over ingewikkelde processen. Onze elektrische funderingsmachine, die zonder schadelijke uitstoot werkt, is speciaal ontworpen om het materiaal tot op de juiste diepte de grond in te schroeven. Het gebruik van bekisting, beton, staal of andere traditionele materialen is hierbij niet nodig. Schroefpalen worden namelijk gemaakt van duurzaam materiaal, zoals gerecycled staal, dat lang meegaat en de impact op het milieu minimaliseert.

Bovendien hoef je niet langer gestort beton te houden, wat gepaard kan gaan met uithardingstijd en extra kosten. Onze schroeffunderingen zijn direct belastbaar, waardoor je bouwproject meteen kan doorgaan. Daarnaast bieden schroefpalen een goedkope oplossing, omdat er minder grondverzet nodig is. Of het nu gaat om een grote oppervlakte voor een constructie of een kleine fundering voor een woning, met schroefpalen kun je zelfs op moeilijk bereikbare plekken een stevige basis creëren. Kortom, bij WSF Schroeffundering vind je de ideale oplossing voor een eenvoudige, duurzame en kostenbesparende fundering!

fundering blokhut of carport op locatie

Toepassingen

Bekijk ook

Tips en informatie om een fundering goed te gebruiken

Wanneer je veel aan de slag gaat met het leggen van beton fundatie zijn er een aantal handige tips waar we je mee kunnen helpen. Zo zijn een aantal zaken altijd verstandig om te doen voordat je een betonvloer laat storten.

 • Goed voorwerk is het halve werk. Laat de afmetingen daarom goed berekenen zodat je precies weet wat je nodig hebt aan gebruik, isolatie en bekisting. Meet de vloer nauwkeurig met een rolmaat.
 • Graaf de fundering uit op de juiste diepte en overleg met de constructeur welke maten deze adviseert bij de klus.
 • Om het allemaal gelijk te trekken, gebruik altijd een waterpas om vervolgens te controleren of alles op gelijke hoogte zit. Vooral al je betonnen poeren gebruikt is dit heel wenselijk.
 • Plaats de bouwfolie in de bekisting. Deze folie zorgt er voor dat het water in de beton niet kan weg lopen.
 • Aanbrengen van de wapening is nodig wanneer je beton stort. Kies voor je schroeffundering, dan is wapening niet nodig.
 • Ga je de fundering zelf storten met de kruiwagen, dan adviseren wij om gebruik te maken van een deel cement, zand en grind. Vul de betonmolen en voeg water toe totdat tot de gewenste structuur is bereikt.

Bestel schroeffundamenten aan huis online

Voor de zelfklussers onder ons bieden we handige schroeffundamenten in zowel los als bundel tegen extra scherpe prijzen. Deze zijn te bestellen in onze webshop met minimale verzendkosten tot 30kg. Wij verkopen enkel de beste materialen en al onze schroeven voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Ze vormen een uitstekend alternatief op houten palen voor het bouwen van een tuinhuis, veranda, blokhut of een schutting. De doe-het-zelver kan direct online bestellen via deze link. Zorg ervoor dat je voldoende schroefpalen koopt, gebruik hiervoor onze handige schroeffundamentkiezer.

Rick

Kan ik je verder helpen?

Stel al jouw vragen in een vrijblijvend
gesprek met één van onze adviseurs.

Contact

Veelgestelde vragen

De levensduur van de schroeffundering hangt af van een aantal factoren. In ons brede assortiment hebben we schroeffunderingen die zijn uitgevoerd in verschillende wanddiktes. Dit bepaalt mede de levensduur.

Naast de materiaalspecificaties bepaalt ook de bodemstructuur – en met name de zuurgraad van de bodem – de levensduur. Wist je dat WSF ook een massieve schroefpunt heeft waardoor de langst mogelijke levensduur gegarandeerd is?

Dat is voor ons dan lastig te bepalen. De constructie van het te plaatsen bouwwerk vereist namelijk een bepaald aantal steunpunten/fundaties. Dus hier kan de leverancier van het bouwwerk of de aannemer/bouwer het beste antwoord op geven.

Uiteraard kunnen wij heel goed bepalen hoeveel gewicht onze schroeffundering kan dragen, zodat we samen zeker weten dat alles netjes komt te staan.

Als je een bestelling wilt wijzigen, neem dan contact op met ons. Als je bestelling ons magazijn al heeft verlaten kun je een nieuwe bestelling plaatsen voor de missende artikelen of de ongewenste artikel/artikelen retour sturen naar:

Weenk Schroeffunderingen B.V.
Bedrijvenpark Twente 151
7602 KE Almelo

De kosten van het retourneren zijn voor eigen rekening. Het aankoopbedrag van de geannuleerde artikelen storten we terug op je rekening.

Als je van plan bent zelf een fundering te maken, ben je bij ons aan het juiste adres. Op onze blog lees je alle essentiële stappen die je moet doorlopen. Het is belangrijk om de ruimte tussen de funderingselementen zorgvuldig te berekenen om een stabiele en duurzame structuur te garanderen. Kies je voor betonstorting, zorg er wel voor dat je het beton goed mengt om luchtbellen te voorkomen, die de stevigheid van de fundering kunnen verminderen. De handleidingen bieden gedetailleerde instructies en tips om dit proces over meerdere dagen uit te spreiden voor het beste resultaat. Bij WSF Schroeffundering werken we zonder betonstorten zodat je dus nooit te maken hebt met een smeerboel en uithardingstijd. Met de juiste voorbereiding en kennis kun je met WSF altijd een solide basis leggen voor jouw bouwproject. Bereken zelf met onze handige funderingstool!