Houtskelet aanbouw fundering

Aan de Damastbloem 10 in Nijverdal is een prachtige nieuwe aanbouw gerealiseerd op een WSF-Schroeffundering.

houtskelet aanbouw fundering

Door de aanwezigheid van veen was er hier op deze locatie een extra solide fundering nodig die ook nog eens trillingvrij aangebracht moest kunnen worden i.v.m. de omliggende bouwwerken.

Houtskelet aanbouw fundering bij WSF

WSF Schroeffundering heeft onlangs een uitdagend project voltooid waarbij houtskeletbouw centraal stond. Bij dit type constructie, waarbij hout het primaire materiaal is, komt veel kijken, maar de voordelen zijn aanzienlijk. Houten aanbouw is niet alleen een esthetisch aantrekkelijke keuze voor veel mensen, maar biedt ook uitstekende isolatie en is daarom zeer energie-efficiënt. Afhankelijk van de specifieke eisen van de woning en de wensen van de bewoners, kan de mate van isolatie variëren, wat direct invloed heeft op de kosten. Echter, in alle gevallen zorgt de natuurlijke isolatie van hout voor een aanzienlijke vermindering van de energierekening. Dit project, een uitbouw aan een bestaande woning, liet zien dat houtskeletbouw heel veelzijdig is en aangepast kan worden aan verschillende omstandigheden en voorkeuren.

De constructie van een houten aanbouw vereist zeker een goede planning en vakmanschap, en dat is waar WSF Schroeffundering uitblinkt. Bij dit project waren verschillende uitdagingen, zoals de beperkte ruimte en de noodzaak om de nieuwe structuur naadloos te integreren met het bestaande huis. Door het gebruik van houten skeletbouw konden onze teams echter flexibel werken en een oplossing op maat bieden die perfect aansloot bij de andere delen van het huis. Dit toont aan dat houtskeletbouw niet alleen gaat om het bouwen van een structuur, maar ook om het creëren van een thuis. Met een houtskeletbouw kan men een ruimte creëren die niet alleen goed isoleert en duurzaam is, maar ook echt past bij de levensstijl en voorkeuren van de bewoners. Daarom kiezen steeds meer mensen voor deze methode voor hun huis, uitbouw of aanbouw, omdat het een geweldige balans biedt tussen prijs, kwaliteit, en persoonlijke stijl.

Kies voor emissie vrij funderen

Bij een houtskelet aanbouw fundering op schroeffundering biedt deze methode unieke voordelen ten opzichte van traditionele funderingen voor stenen gebouwen. Schroeffunderingen vereisen geen graafwerkzaamheden, wat ze bijzonder geschikt maakt voor situaties met moeilijke bodemomstandigheden of waar het milieu zo min mogelijk verstoord moet worden. Ze bieden een stevige basis die snel geplaatst kan worden, waardoor bouwprojecten zowel tijd als kosten kunnen besparen. Het is wel noodzakelijk dat de fundering correct ontworpen en geïnstalleerd wordt, om te zorgen dat deze voldoende steun biedt voor zowel het houtskelet als het dak, rekening houdend met specifieke belastingen zoals windkracht.

De keuze voor schroeffunderingen draagt ook bij aan duurzaam bouwen. Door de geringe impact op de omgeving en het ontbreken van grote graafwerkzaamheden zijn ze een milieuvriendelijke keuze, vooral in gevoelige natuurgebieden. Voor een succesvolle implementatie is het belangrijk goed voorbereid te zijn en de juiste kennis in huis te hebben. Neem gerust contact op welke noodzakelijke stappen nodig zijn en hoe je een houtskeletbouw op een schroeffundering succesvol kunt realiseren, met een duurzame en stevige basis die jarenlang mee zal gaan.

Rick

Kan ik je verder helpen?

Stel al jouw vragen in een vrijblijvend
gesprek met één van onze adviseurs.

Contact

Bekijk ook