ecodorp met tiny houses - zelfbouw almere

Groen wonen is de toekomst

Steeds vaker zien we kleine, hechte ‘dorpjes’ ontstaan met als doel een ander manier van wonen en leven te stimuleren. We noemen deze kleine gemeenschappen ecodorpen.

Ecodorpen zijn booming! Op steeds meer plekken in Nederland ontstaan er kleine, hechte ‘dorpjes’ die ontwikkeld om een ander manier van wonen en leven te stimuleren. Ecodorpen kun je zien als kleine gemeenschappen die op sociaal, economisch en ecologisch duurzaam willen zijn. Vaak worden ecodorpen ontstaan vanuit een initiatief bij mensen, gemeente of beide, om te laten zien dat mensen ook prima kunnen leven in een kleine, hechte gemeenschap. De ecodorpen kunnen variëren van 50 mensen tot wel enkele duizenden mensen.

stel je vraag over funderingen aan onze klantenservice

Meer weten over een ecodorp?

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor een ecodorp bij jou in de buurt. Neem dan gerust contact met ons op.

Contact

Waarom kiezen mensen voor een ecodorp

Er zijn verschillende redenen waarom mensen bewust kiezen om te leven in een ecodorp. Een van de belangrijkste redenen is dat er een groeiend bewustzijn is ontstaan bij een grote groep mensen om bewuster te leven en om te gaan met het milieu. Men wil graag een minimalistisch leven en alleen datgene gebruiken van de natuur wat nodig is.

Een andere reden is een economisch motief. Starters op de woningmarkt zien hun kansen steeds kleiner worden met de alsmaar stijgende huizenprijzen en het moeilijk kunnen vinden van een geschikte woning. Een tiny house biedt hierbij een uitkomst. Tiny houses zijn vele malen goedkoper en kunnen snel gebouwd worden. Daarnaast past een tiny house bij de woonwensen van de nieuwe generatie jeugd. Waar voorheen een groot huis wenselijk was, zien steeds meer jongeren een groot huis als een last en accepteren ze een kleiner huis in ruil voor meer (financiële) vrijheid en flexibiliteit.

bouwproject Oosterwold zelfbouw almere

Toepassingen

Bekijk ook

Joost

Kan ik je verder helpen?

Stel al jouw vragen in een vrijblijvend
gesprek met één van onze adviseurs.

Contact