Veelgestelde vragen

De schroeffundering is een product dat nagenoeg geschikt is voor alle toepassingen. Voor de echt zware bouwwerken – zoals flatgebouwen of grote bedrijfspanden- is het niet, of minder geschikt.

Wij helpen je hier graag kosteloos bij. Doordat we in Nederland al sinds 2008 actief zijn weten we welke vragen we je moeten stellen om je van een gedegen advies te kunnen adviseren. Heb je alle informatie al bij de hand? Vul dan onze fundamentkiezer in!

Dat is voor ons dan lastig te bepalen. De constructie van het te plaatsen bouwwerk vereist namelijk een bepaald aantal steunpunten/fundaties. Dus hier kan de leverancier van het bouwwerk of de aannemer/bouwer het beste antwoord op geven.

Uiteraard kunnen wij heel goed bepalen hoeveel gewicht onze schroeffundering kan dragen, zodat we samen zeker weten dat alles netjes komt te staan.

De levensduur van de schroeffundering hangt af van een aantal factoren. In ons brede assortiment hebben we schroeffunderingen die zijn uitgevoerd in verschillende wanddiktes. Dit bepaalt mede de levensduur.

Naast de materiaalspecificaties bepaalt ook de bodemstructuur – en met name de zuurgraad van de bodem – de levensduur. Wist je dat WSF ook een massieve schroefpunt heeft waardoor de langst mogelijke levensduur gegarandeerd is?

De schroeffundering is in veel gevallen een gelijkwaardig of zelfs goedkoper alternatief. De materiaalkosten liggen vaak iets hoger, maar door een flinke besparing op tijd, afvoer van zand en reisbewegingen is de prijs uiteindelijk vaak scherper.

Toen we in 2008 als eerste partij in Nederland begonnen met het actief monteren van schroeffunderingen was er nog geen kennis en expertise. Door de jaren heen hebben wij dit opgebouwd. Ook wij zien dat er vandaag de dag veel soorten schroeffunderingen worden aangeboden. Concurrentie houdt ons scherp! Wel zijn we ervan overtuigd dat onze formule de beste prijs/kwaliteit en service biedt.

Zelf schroeffunderingen plaatsen is mogelijk. De korte schroeffunderingen tot 1200mm kunnen over het algemeen goed zelf handmatig gemonteerd worden. Wil/moet je dieper funderen of worden de aantallen groter dan bijvoorbeeld 8 stuks? Dan is montage met de elektrische handmachine raadzaam. Omdat dit een geavanceerd montagemiddel is verhuren wij deze enkel na een training. Onze montageservice is overigens nagenoeg net zo voordelig als huur van een montagemachine.

Als je op werkdagen een bestelling plaatst, wordt de bestelling dezelfde dag aangemeld voor verzending en binnen één werkdag in Nederland bezorgd. Bestellingen vanuit België worden binnen 3 werkdagen geleverd.

Als je een bevestiging hebt ontvangen, maak je dan geen zorgen: je de bestelling is onderweg! We hebben jouw pakket aan de transporteur overhandigd en je kunt de status van de bezorging volgen via de Track & Trace code die je via de mail ontvangen. Omdat het pakketje al in handen van de transporteur is kunnen we de bezorging verder helaas niet meer beïnvloeden.

Via de Track & Trace code die in de verzendbevestiging e-mail staat, vind je de actuele status van de bestelling.

Als je geen e-mail hebt ontvangen met een bestelbevestiging dan raden wij aan eerst de spambox te controleren. Als de spambox leeg is, kan het zijn dat de bestelling niet goed is doorgekomen. Controleer alsjeblieft of het bedrag van de aankoop is afgeschreven, en neem indien dit het geval is contact met ons op.

Als je een bestelling wilt wijzigen, neem dan contact op met ons. Als je bestelling ons magazijn al heeft verlaten kun je een nieuwe bestelling plaatsen voor de missende artikelen of de ongewenste artikel/artikelen retour sturen naar:

Weenk Schroeffunderingen B.V.
Bedrijvenpark Twente 151
7602 KE Almelo

De kosten van het retourneren zijn voor eigen rekening. Het aankoopbedrag van de geannuleerde artikelen storten we terug op je rekening.

Ja, het is mogelijk om een bestelling te annuleren. Als de bestelling ons magazijn al heeft verlaten, dien je de bestelling retour te sturen naar:

Weenk Schroeffunderingen B.V.
Bedrijvenpark Twente 151
7602 KE Almelo

De kosten van het retourneren zijn voor eigen rekening. Het aankoopbedrag van de geannuleerde artikelen storten we terug op je rekening.

Ja, het is mogelijk om een bestelling te retourneren. Je kunt de bestelling retour te sturen naar:

Weenk Schroeffunderingen B.V.
Bedrijvenpark Twente 151
7602 KE Almelo

De kosten van het retourneren zijn voor eigen rekening. Het aankoopbedrag van de geannuleerde artikelen storten we terug op je rekening.

Neem in dit geval alsjeblieft contact op met ons. Geef vervolgens het ordernummer van de bestelling door én om welk artikel het gaat. Ten eerste kunnen we het artikel alsnog naar je opsturen. Ook kunnen we – als tweede optie – het aankoopbedrag van het missende artikel terugstorten op je rekening. Wij bespreken met jou welke oplossing jou het beste schikt.

Onze excuses voor het ongemak, we willen je graag een passende oplossing bieden en daarom vragen we je contact op te nemen met ons.

Graag zien we een sondering van het (bouw)perceel, zodat we een goed inzicht kunnen krijgen in de bodemstructuur en de opbouw van de bodemlagen.

Wat is een sondering – Het is een begrip afkomstig uit de grondmechanica. Het is een manier om het draagvermogen van de grond te kunnen meten. Sondering kun je opvragen bij de constructeur/aannemer of de gemeente.

Graag zien we een (constructie) tekening waarop de fundatiepunten zijn ingetekend onder vermelding van de afmetingen, de tussenliggende afstanden, en de te verwachten belasting per fundatiepunt.

Graag zijn we op de hoogte van de ruimte op locatie, dit om te bepalen of wij hydraulisch kunnen monteren met onze indraai-machine, of voor moeilijk bereikbare plaatsen handmatig/elektrisch met onze hand-machine.

Obstakels en vervuiling kunnen de montage van de schroeffundering beïnvloeden. Om een succesvolle montage te garanderen, gaan wij ervan uit dat wij in een schoon zandbed kunnen monteren en dat een eventuele bouwput of funderingsstrook droog is.

Graag ontvangen wij tekeningen of schetsen, zodat wij een goed beeld kunnen krijgen van het te bouwen project. Enkele foto’s van de situatie zijn ook altijd handig.

Kunnen we enkel aan de buitenzijde van de bestaande bebouwing, of kunnen we eventueel ook aan de binnenzijde schroeven? (door de vloer) Het is van groot belang dat er een duidelijk plan is hoe we de fundatie punten kunnen verbinden met de bestaande bebouwing. Dit plan stellen wij graag in samenwerking met jouw aannemer of constructeur op.

Naast de montage van de Schroeffundering kunnen wij u ook helpen met monteren van de zonnepanelen. Bij interesse, vraag naar de mogelijkheden.

Zelf zonnepanelen en/of schroeffundering plaatsen kan natuurlijk ook, hiervoor kun je de Schroeffundering kopen in onze webshop of bestellen via de handige fundamentkiezer.

NB. Let op dat soms een vergunning nodig kan zijn bij je gemeente voor het plaatsen en aansluiten van constructies met zonnepanelen.

De verzendkosten worden bepaald door het gewicht en de afmetingen van jouw bestelling. Uiteraard is het ook mogelijk om jouw producten gratis af te komen halen.

Schroeffundering werkt samen met diverse transporteurs en koeriers. Normaliter kunnen wij jouw bestelling de volgende werkdag al bij je af laten leveren in Nederland. Levering van grote aantallen of speciale artikelen kost tussen de 4 á 10 werkdagen. Bestellingen vanuit België worden, afhankelijk van de aantallen of het soort artikel, binnen ca. 3 werkdagen geleverd.