fundering tiny house bouwen of laten maken

Fundering voor jouw tiny house

Een eigen tiny house hebben is hot. Logisch, want ze zijn erg duurzaam, gemakkelijk te herplaatsen én je bent snel klaar met stofzuigen. Een tiny house op wielen is makkelijk verplaatsbaar, maar dat geldt net zo goed voor je miniwoning op een fundering. Hoe? Met onze schroeffundering. Ga je verhuizen, dan halen we de schroeffundering er weer uit en gebruiken we deze opnieuw op je volgende standplaats. Of we kopen de fundering van je terug, die we dan hergebruiken of recyclen. En dat past uitstekend in de gedachte van duurzaam en circulair bouwen.

Van een tiny house is bekend dat het een compact en klein huis is, en dat past bij een minimalistisch en milieuvriendelijk leven. De oppervlakte varieert ongeveer van 15 tot 50 vierkante meter en het huisje is bedoeld voor permanente bewoning.

Waar je ook komt, de tiny house ontwerp movement heeft veel harten veroverd. Ook die van ons. We hebben dan ook met veel plezier meegewerkt aan Ecodorp Bolderburen in Almere en aan projecten in Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, maar ook in Zeeland.

Daarnaast worden we steeds vaker als kennispartner ingeschakeld door opdrachtgevers en gemeenten. Zo kunnen we voor Ecodorp precies bepalen wat er nodig is. Op die manier wordt niet onnodig teveel materiaal gebruikt. Daarnaast kan met de juiste informatie vaak ook van de niet duurzame betonfundering worden afgestapt.

stel je vraag over funderingen aan onze klantenservice

Meer weten?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw tiny house? Wil je zelf een tiny house bouwen en zoek je advies? Stel je vraag aan onze klantenservice.

Contact

Een Tiny House bouwen bij WSF is tot 70% milieuvriendelijk dan betonnen fundering

Met het traditionele manier van funderen met beton, past dit niet bij de groene doelstelling van tiny house bewoners. Met een betonnen fundering laat je namelijk een flinke ecologische footprint achter. Onze schroeffundering verkleint die footprint met 50 tot 70 procent. Een stevige bewering, die onafhankelijk is doorgerekend voor de projecten die wij uitvoeren voor ProRail.

Hoe dat kan?

  • Minder transportbewegingen. Schroeffunderingen zijn lichter en ze nemen minder ruimte in beslag. Daarnaast is er geen droogtijd, zoals bij beton. Onze monteurs hoeven dus maar één keer te rijden, want de fundering is in één dag klaar.
  • Volledig recyclebaar. Na gebruik kunnen we de schroeffundering hergebruiken (re-use) of omsmelten tot nieuwe schroeffundamenten (recycle).
  • Snellere montage. Graafwerk is overbodig. Dat bespaart tijd en materieel, zoals een paar graafmachines.
  • Kleinere machines. We monteren handmatig, met kleine hydraulische- of elektrische machines. Het resultaat: minder of geen CO2-uitstoot.
  • Minder benodigde arbeidskracht. De schroeffundamenten worden vooraf geproduceerd. Op locatie hoeven we ze alleen nog te monteren. Dat doen we in korte tijd, want het is veel minder werk dan graven en betonstorten. Bovendien zijn we bij de planning en uitvoering niet afhankelijk van het weer.

Toepassingen

Bekijk ook

Tiny House maken op schroeffundering: werkt dat nou echt zo goed als we beloven?

Uiteraard. En we zeggen het ook gewoon eerlijk als jouw situatie om een andere oplossing vraagt. Zelf zijn we natuurlijk erg enthousiast over schroeffundamenten voor een tiny house. En onze opdrachtgevers ook. Zo pasten we onze fundering toe bij de pilotprojecten en start-ups van onder andere Sustainerhomes, Compact Lodges en Zeecontanterwoningen.nl. We dachten actief mee bij innovatieve projecten en met gerenommeerde bedrijven en we deden een schat aan kennis en ervaring op. En nog steeds staan we voor 100% achter ons product en deze duurzame manier van bouwen.

Tiny house bouwen? Kom dan eerst even kijken bij ons op locatie. Daarom nodigen we je graag uit voor de demo in onze demotuin. In drie tot vier uur laten we je alle ins and outs van de schroeffundering zien. We vertellen je alles over het product, de toepassing en de montage. Kies je daarna voor schroeffundering als je een tiny house gaat bouwen, dan ken je het product als geen ander. En je weet precies wat je aan ons en aan ons product hebt. Bekijk meer info over ecodorp Bolderburen en hoe het maken van een dorp met tiny woningen eruit ziet.

Rick

Kan ik je verder helpen?

Stel al jouw vragen in een vrijblijvend
gesprek met één van onze adviseurs.

Contact

Veelgestelde vragen

Graag zien we een sondering van het (bouw)perceel, zodat we een goed inzicht kunnen krijgen in de bodemstructuur en de opbouw van de bodemlagen.

Wat is een sondering – Het is een begrip afkomstig uit de grondmechanica. Het is een manier om het draagvermogen van de grond te kunnen meten. Sondering kun je opvragen bij de constructeur/aannemer of de gemeente.

Graag zien we een (constructie) tekening waarop de fundatiepunten zijn ingetekend onder vermelding van de afmetingen, de tussenliggende afstanden, en de te verwachten belasting per fundatiepunt.

Graag zijn we op de hoogte van de ruimte op locatie, dit om te bepalen of wij hydraulisch kunnen monteren met onze indraai-machine, of voor moeilijk bereikbare plaatsen handmatig/elektrisch met onze hand-machine.

Obstakels en vervuiling kunnen de montage van de Schroeffundering beïnvloeden. Om een succesvolle montage te garanderen, gaan wij ervan uit dat wij in een schoon zandbed kunnen monteren en dat een eventuele bouwput of funderingsstrook droog is.

Graag ontvangen wij tekeningen of schetsen, zodat wij een goed beeld kunnen krijgen van het te bouwen project. Enkele foto’s van de situatie zijn ook altijd handig.