duurzaam PFAS bouw en Co2 en klimaat neutraal bouwen met schroeffundering tegen lage kosten

PFAS bouw en Co2 klimaat neutraal bouwen

Binnen onze organisatie zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe en innovatieve manieren om onze impact op het milieu te verminderen, vooral als het gaat om PFAS, bouw en klimaatneutraal werken. We begrijpen dat we verschillende benaderingen moeten overwegen en samen moeten werken om echte vooruitgang te zien. Onze teams zijn toegewijd aan het ontwikkelen van bouwmethoden die niet alleen voldoen aan de huidige milieu-eisen, maar ook anticiperen op toekomstige uitdagingen. We streven ernaar om ons energieverbruik te minimaliseren en onze service te optimaliseren, zodat we effectief kunnen werken zonder onnodige belasting van het milieu. Dit vereist een voortdurende evaluatie van onze methoden en het zoeken naar verbeteringen waar mogelijk. Gelukkig stoot onze duurzame manier van funderen vele malen minder PFAS en Co2. Lees gauw verder hoe we dat doen!

Nederland is maar eens goed wakker geschud. Het klimaat is hot. Protesten en stakingen, er zijn veranderingen nodig waaronder (weer) in de bouw. En het liefst gisteren, want door deze nieuwe regelgeving liggen bouwprojecten stil. Van klein tot groot. Paniek en tijdelijke problemen voor nieuwbouw of werkzaamheden aan de eigen gebouw, wat te doen?

Het RIVM heeft daarom tijdelijk achtergrondwaarden afgeleid voor twee soorten PFAS in de Nederlandse bodem: PFOS (perfluoroctaansulfonaten) en PFOA (perfluoro octanoic acid). Voor PFOS geldt een tijdelijke achtergrondwaarde van 0,9 microgram per kilogram grond. Voor PFOA 0,8 microgram per kilogram grond.

stel je vraag over funderingen aan onze klantenservice

Meer weten over CO2 en klimaat neutraal bouwen?

Meer info of een offerte? Onze adviseurs vertellen je graag meer in een vrijblijvend gesprek. Of kom bij ons langs in Almelo en bezoek onze demo tuin.

Contact opnemen

Waarom wél PFAS bouw met schroeffundering?

Een oplossing zoeken en vinden voor PFAS en de stikstof problematiek is niet eenvoudig. Zelfs Minister van Veldhoven had geen pasklare oplossing hiervoor. Wel wordt het hele probleem kleiner als de bouwwereld en de bevolking gezamenlijk wil veranderen, als we lichter gaan bouwen. Want door lichter te bouwen en energie te besparen, kunnen we alternatieve bouwmethoden gebruiken voor grondverzet welke duurzamer zijn. Van grondwerk tot het laatste likje verf. En de mogelijkheden om duurzaam te bouwen, die zijn er.

Een belangrijke begin van het lichter en duurzaam bouwen is de fundatie. Is dat grondwerk met bijkomende mankracht, tijd, reizen en stikstof-uitstoot namelijk écht nodig in alle projecten? Wij denken van niet. Een alternatief voor bedrijven is al jaren voor handen. De bouw was hier alleen nog niet klaar voor. Tot nu want wij hebben de oplossing! Maak kennis met de schroeffundering.

bouwen met PFAS

Bekijk ook

PFAS (poly- en perfluoralkylstoffen) stoffen

Onder de huidige PFAS bouw regelgeving is het nauwelijks mogelijk om grond verplaatst te krijgen en hier is daarom ook een pfas norm voor bepaald. Een techniek die met gebruik van een schroeffundering sowieso achterhaald is. LinkedIn staat er vol mee. Manieren om de bouw te vernieuwen, te verduurzamen. Prefab, modulair, bouwen met hout en innovatieve producten waardoor het toepassen van beton flink beperkt kan en mag worden. Hierdoor worden vooral bouwwerken lichter waardoor een perfecte match met de schroeffundering is ontstaan. Wij maken die match nu dus ook perfect toepasbaar in de grote bouwconcepten van Nederlands’ grootste aannemers. Dé fundatiemethode voor duurzaam bouwen. De hele PFAS-regelgeving is zo ineens veel minder van belang in de bouw sector.

En het stikstof probleem? Draagt de schroeffundering ook bij aan het terugdringen van de stikstof uitstoot in de bouw? Ja, zeker! Het is namelijk nog steeds super schoon ook volgens de norm voor pfas. Lees meer over CO2 bouwen!

We plaatsen de fundatie in 1 keer en dat brengt voordelen met zich mee. Meerdere keren op en neer rijden naar de bouwplaats is dus niet nodig. Dat scheelt dus meer dan significant aantal kilometers. Door het slim voorbereiden, is een grondwerker die op locatie de voorbereidingen treft trouwens ook niet nodig. Tel uit je winst, elke wetenschapper kan uitrekenen dat dit heel veel stikstof uitstoot scheelt. In dit overzicht zie je het verschil tussen een traditionele fundatie en een schroeffundering van WSF. Niet alleen worden kosten bespaard, ook is de uitstoot van stikstof flink minder. Bekijk onze case over bouwen in Natura 2000 gebied.

Daarnaast zetten we ons in om samen te werken met andere organisaties en experts op het gebied van PFAS en klimaatneutraal bouwen. We zien dat het delen van kennis en middelen ons in staat stelt om gezamenlijk effectievere oplossingen te ontwikkelen. Ons werk in deze sectoren is nooit klaar; het is een voortdurend proces van leren en aanpassen. We zijn daarom altijd op zoek naar nieuwe talenten en houden onze vacatures open voor diegenen die gepassioneerd zijn over het bouwen van een duurzamere toekomst. Abonneer op onze nieuwsbrief om direct op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en kansen binnen ons bedrijf en de bredere industrie. Onze inzet voor deze onderwerpen is een kernonderdeel van onze organisatie en we zijn vastbesloten om een verschil te maken.

Rick

Kan ik je verder helpen?

Stel al jouw vragen in een vrijblijvend
gesprek met één van onze adviseurs.

Contact

Veelgestelde vragen

Gemiddeld besparen onze klanten per project we 66% tot 100% minder CO2 uitstoot ten opzichte van traditionele fundering. Doordat er veel minder transport en zwaar materiaal nodig is, kunnen wij enorm bijdragen aan het reduceren van de CO2 voetafdruk.

Ja. Wij kunnen indien het moet al volledig emissie-loos funderen en bijdragen aan klimaat neutraal bouwen. Dat kan met onze elektrische handmachines of hydraulisch met een elektrische kraan met onze indraaimachines (schroefmachines).

Jazeker! Onze schroeffunderingen gaan 70 tot 100 jaar mee en zijn ook herbruikbaar voor een ander project. Dit in tegenstelling tot betonfundering dat niet meer herbruikbaar is.

De Schroeffunderingen van WSF die tot in de vaste laag worden gemonteerd kunnen weer volledig worden geoogst. Dat wil zeggen dat in tegenstelling tot heipalen die voor altijd in de grond blijven zitten de volledige schroeffundering weer netjes wordt gedemonteerd en hergebruikt kan worden.

Zelf schroeffunderingen is mogelijk. De korte schroeffunderingen tot 1200mm kunnen over het algemeen goed zelf handmatig gemonteerd worden. Wil/moet je dieper funderen of worden de aantallen groter dan bijvoorbeeld 8 stuks? Dan is montage met de elektrische handmachine raadzaam. Omdat dit een geavanceerd montagemiddel is verhuren wij deze enkel na een training. Onze montageservice is overigens nagenoeg net zo voordelig als huur van een montagemachine.

Graag ontvangen wij tekeningen of schetsen, zodat wij een goed beeld kunnen krijgen van het te bouwen project. Enkele foto’s van de situatie zijn ook altijd handig.