WSF voor aankoop, advisering en montage van je fundering

Nu ook via WhatsApp! 0683182897

Bouwen ondanks tijdelijk PFAS maatregelen

Vraag direct offerte op

Fundering geschikt voor elk type ondergrond

Bel voor een adviesgesprek

PFAS bouw regelgeving leidt tot stop in bouwontwikkeling

Nederland is wakker geschud. Het klimaat is hot. Protesten en stakingen, er zijn veranderingen nodig waaronder in de bouw. En het liefst gisteren, want door deze nieuwe regelgeving liggen bouwprojecten stil. Van klein tot groot. Paniek en tijdelijke problemen, wat te doen?

Met een oplossing komen voor PFAS en de stikstof problematiek is niet eenvoudig. Zelfs Minister van Veldhoven had geen pasklare oplossing hiervoor. Wel wordt het hele probleem kleiner als de bouwwereld en de bevolking gezamenlijk wil veranderen, als we lichter gaan bouwen. Want door lichter te bouwen, kunnen we alternatieve bouwmethoden gebruiken voor grondverzet die duurzamer zijn. Van grondwerk tot het laatste likje verf. En de mogelijkheden om duurzaam te bouwen, die zijn er.

Een belangrijke begin van het lichter en duurzaam bouwen is de fundatie. Is dat grondwerk met bijkomende mankracht, tijd, reizen en stikstof-uitstoot namelijk écht nodig in alle projecten? Wij denken van niet. Een alternatief voor bedrijven is al jaren voor handen. De bouw was hier alleen nog niet klaar voor. Tot nu want wij hebben de oplossing! Maak kennis met de schroeffundering.

Wat verandert er bij gebruik van een schroeffundering?

  • Geen graafwerk of afvoer van grond
  • Geen trilling bij het aanbrengen van de fundering
  • Duurzame materialen die hergebruikt kunnen worden
  • Minder transportbewegingen, minder uitstoot
schroeffundering inzetten als effectieve funderingspalen
fundering laten maken met onze schroeffundamenten, geschikt voor PFAS bouw

PFAS (poly- en perfluoralkylstoffen) stoffen

Door PFAS bouw regelgeving is het nauwelijks mogelijk om grond verplaatst te krijgen en hier is daarom ook een pfas norm voor bepaald. Een techniek die met gebruik van een schroeffundering sowieso achterhaald is. LinkedIn staat er vol mee. Manieren om de bouw te vernieuwen, te verduurzamen. Prefab, modulair, bouwen met hout en innovatieve producten waardoor het toepassen van beton flink beperkt kan worden. Hierdoor worden vooral bouwwerken lichter waardoor een perfecte match met de schroeffundering is ontstaan. Die match is nu dus ook perfect toepasbaar in de grote bouwconcepten van Nederlands’ grootste aannemers. Dé fundatiemethode voor duurzaam bouwen. De hele PFAS-regelgeving is zo ineens veel minder van belang in de bouw sector.

En hoe zit dat met Stikstof en PFAS bouw?

En het stikstof probleem? Draagt de schroeffundering ook bij aan het terugdringen van de stikstof uitstoot in de bouw? Ja, zeker! Het is namelijk nog steeds super schoon ook volgens de norm voor pfas.

We plaatsen de fundatie in 1 keer. Meerdere keren op en neer rijden naar de bouwplaats is dus niet nodig. Dat scheelt dus meer dan significant aantal kilometers. Door het slim voorbereiden, is een grondwerker die op locatie de voorbereidingen treft trouwens ook niet nodig. Tel uit je winst, elke wetenschapper kan uitrekenen dat dit heel veel stikstof uitstoot scheelt. In dit overzicht zie je het verschil tussen een traditionele fundatie en een schroeffundering van WSF. Niet alleen worden kosten bespaard, ook is de uitstoot van stikstof flink minder.

Meer weten?
Meer informatie of een offerte? Onze adviseurs vertellen je graag meer in een vrijblijvend gesprek. Of kom bij ons langs in Almelo en bezoek onze demo tuin.