fundering op staal

Fundering op schroeven van staal

Funderen op staal is een algemeen begrip in de bouw waarmee wordt bedoeld dat er geen heipalen of andere ingrijpende fundatiemiddelen nodig zijn om te funderen. Alsnog is dit een arbeidsintensieve manier van funderen waarbij vaak veel graafwerk en grondverbetering noodzakelijk is.

Enige twijfels of funderen is niet meer aan de orde. Inmiddels hebben we al vele mooie projecten gerealiseerd, waarbij bij elk project een goede vooronderzoek plaatsvindt van de bodem en ondergrond. Desalniettemin kunnen we in praktisch iedere situatie ingeschakeld worden voor het maken van een fundatie voor bijvoorbeeld een muur, tuinhuisje, veranda, carport of een andere constructie. Via onderstaande video is goed te zien hoe snel we dit kunnen doen in vergelijking met betonpoer.

stel je vraag over funderingen aan onze klantenservice

Vragen of advies?

Onze medewerkers staan je graag te woord voor vragen of advies bij je volgende project.

Contact

Een fundering op staal die super stabiel is én blijft

Door het unieke schroeffundering proces, wordt de fundering aangelegd op basis van grote schroeven die diep in de grond worden gemonteerd. Dit geeft een een zeer stabiele fundering voor vele toepassingen, zoals een nieuwe tuinhuis, een carport of een blokhut.

 • een fundering op staal snel geplaatst
 • geen graafwerk
 • geen zwaar materieel nodig
 • duurzaam
 • geen cement of beton nodig
 • herbruikbaar
 • erg voordelig en veel draagvermogen (belasting)
fundering blokhut of carport op locatie

Toepassingen

Bekijk ook

Tips en informatie om je fundatie goed te gebruiken

Het unieke van schroeffunderingen is dat van de fundering de basis bestaat uit grote schroeven die in de grond worden gemonteerd. Dit geeft een een zeer stabiele fundering voor vele toepassingen, zoals een nieuwe tuinhuis, een carport of een blokhut.

 • een fundering op staal snel geplaatst
 • geen graafwerk
 • geen zwaar materieel nodig
 • duurzaam
 • geen cement of beton nodig
 • herbruikbaar
 • erg voordelig en veel draagvermogen (belasting)

 

 

Onze schroeffundamenten zijn gemaakt van stevig staal voorzien van een bewerking die een levensduur van 50 tot 100 jaar mogelijk maakt. Onze schroeffunderingen worden volledig in- en uitwendig thermisch verzikt. Dit maakt ze sterk en zeer duurzaam. Dat geld dus ook voor de fundamenten in het doe het zelf segment.

Uiteraard kun je ook ons inschakelen voor de montage van funderingen op staal. Hiervoor kun je het beste afspraak maken met een collega van onze werkvoorbereiding. We nemen het project met je door en kijken naar een geschikt moment voor de montage. Voor het snelste contact kun je natuurlijk bellen via 0548 – 745034. Voor scheuren in de muur door verzakking, ga dan naar onze pagina funderingsherstel en neem contact op met onze bouwkundige voor de verschillende oplossingen.

Rick

Kan ik je verder helpen?

Stel al jouw vragen in een vrijblijvend
gesprek met één van onze adviseurs.

Contact

Vragen over onze fundatie

Kunnen we enkel aan de buitenzijde van de bestaande bebouwing, of kunnen we eventueel ook aan de binnenzijde schroeven? (door de vloer) Het is van groot belang dat er een duidelijk plan is hoe we de fundatie punten kunnen verbinden met de bestaande bebouwing. Dit plan stellen wij graag in samenwerking met uw aannemer of constructeur op.

Graag zien we een sondering van het (bouw)perceel, zodat we een goed inzicht kunnen krijgen in de bodemstructuur en de opbouw van de bodemlagen.

Wat is een sondering? Het is een begrip afkomstig uit de grondmechanica. Het is een manier om het draagvermogen van de grond te kunnen meten. Sondering kun je opvragen bij de constructeur/aannemer of de gemeente.

Als je op werkdagen een bestelling plaatst, wordt de bestelling dezelfde dag aangemeld voor verzending en binnen één werkdag in Nederland bezorgd. Bestellingen vanuit België worden binnen 3 werkdagen geleverd.

De levensduur van de schroeffundering hangt af van een aantal factoren. In ons brede assortiment hebben we schroeffunderingen die zijn uitgevoerd in verschillende wanddiktes. Dit bepaalt mede de levensduur.

Naast de materiaalspecificaties bepaalt ook de bodemstructuur – en met name de zuurgraad van de bodem – de levensduur. Wist je dat WSF ook een massieve schroefpunt heeft waardoor de langst mogelijke levensduur gegarandeerd is?

Wij helpen je hier graag kosteloos bij. Doordat we in Nederland al sinds 2008 actief zijn weten we welke vragen we je moeten stellen om je van een gedegen advies te kunnen adviseren. Heb je alle informatie al bij de hand? Vul dan onze fundamentkiezer in!