co2 neutraal emissievrij bouwen

Duurzaam groen bouwen is de toekomst

Duurzaam bouwen is een ontwerpaanpak die gericht is op het creëren van gebouwen en gebieden die milieuvriendelijk, duurzaam en gezond zijn, door het gebruik van groene technologieën, materialen en methoden. Bij WSF is ons doel om fundaties te creëren die minder negatieve impact hebben op het milieu en tegelijkertijd een gezonde en comfortabele omgeving bieden voor de bewoners en gebruikers.

Bij WSF Schroeffundering zetten we ons volledig in voor duurzaamheid, waarbij we het milieu hoog in het vaandel dragen. Wij zien onszelf niet alleen als een bedrijf dat zich specialiseert in funderingstechnieken, maar als een partner die samen met onze klanten werkt aan een circulaire toekomst. Wat maakt onze aanpak uniek? Duurzaam groen bouwen gaat verder dan alleen energie-efficiëntie, hoewel dat een belangrijk aspect is. Het omvat ook het gebruik van duurzame bouwmaterialen, zoals gerecyclede of biologisch afbreekbare materialen, en het minimaliseren van afval tijdens het bouwproces. Verder omvat het de integratie van nieuwe groene technologieën zoals zonnepanelen, windturbines en regenwateropvangsystemen, en het ontwerpen van gebouwen die zijn geoptimaliseerd op het gebied van passieve zonne-energie en natuurlijke ventilatie.

stel je vraag over funderingen aan onze klantenservice

Ontdek hoe wij duurzaam bouwen in Nederland

Stel je vraag aan ons adviseur als je meer wilt weten over de mogelijkheden voor duurzaam bouwen met WSF voor woning of gebouw.

Contact

Duurzame bouwen met materiaal dat levenslang meegaat

Op onze eigen website en social media kun je lezen hoe WSF Schroeffundering zich onderscheidt door het toepassen van duurzaamheid in alles wat we doen. Van de keuze voor herbruikbare en recyclebare materialen tot het minimaliseren van afval en CO2-uitstoot bij elke funderingsproject, we zijn vastberaden om alle aspecten van ons werk te optimaliseren om zo een positieve impact op het milieu te realiseren.

Bij de keuze van materialen voor het funderen letten we op duurzame maatregelen en opties. Hierbij kiezen we niet alleen voor materialen met lage CO2-uitstoot, maar ook materialen die levenslang meegaan. Tot wel 100 jaar! Onze Schroeffunderingen zijn ontzettend sterk en – in tegenstelling tot beton – herbruikbaar.

klimaat en co2 neutraal bouwen

Toepassingen

Bekijk ook

Groen bouwen? Denk aan het energieverbruik!

Het direct verminderen van energieverbruik is een belangrijke stap om duurzaam te bouwen. Dit kan door bijvoorbeeld te kiezen voor goed geïsoleerde woningen en gebouwen, zodat er minder energie nodig is om deze te verwarmen of te koelen. In ons vakgebied kijken we daarom naar hoe we zo min mogelijk energie nodig hebben om een fundatie aan te leggen. De Schroeffunderingen van WSF die tot in de vaste laag worden gemonteerd kunnen weer volledig worden geoogst. Dat wil zeggen dat in tegenstelling tot bijvoorbeeld heipalen, die voor altijd in de grond blijven zitten, de volledige schroeffundering weer netjes wordt gedemonteerd en hergebruikt kan worden.

Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten of renovaties, bij WSF Schroeffundering moeten we samen de verantwoordelijkheid nemen om duurzame en circulaire bouwmethoden te omarmen. Alleen door gezamenlijk onze ecologische voetafdruk te verminderen, kunnen we een duurzame en groene toekomst creëren waarbij het milieu wordt beschermd en behouden voor komende generaties. Samen maken we het verschil en bouwen we aan een betere wereld.

Rick

Kan ik je verder helpen?

Stel al jouw vragen in een vrijblijvend
gesprek met één van onze adviseurs.

Contact

Veelgestelde vragen

Gemiddeld besparen onze klanten per project we 66% tot 100% minder CO2 ten opzichte van traditionele fundering. Doordat er veel minder transport en zwaar materiaal nodig is, kunnen wij enorm bijdragen aan het reduceren van de CO2 voetafdruk.

Ja. Wij kunnen indien het moet al volledig emissie-loos funderen. Dat kan met onze elektrische handmachines of hydraulisch met een elektrische kraan met onze indraaimachines (schroefmachines).

Jazeker! Onze schroeffunderingen gaan 70 tot 100 jaar mee en zijn ook herbruikbaar voor een ander project. Dit in tegenstelling tot betonfundering dat niet meer herbruikbaar is.

De Schroeffunderingen van WSF die tot in de vaste laag worden gemonteerd kunnen weer volledig worden geoogst. Dat wil zeggen dat in tegenstelling tot heipalen die voor altijd in de grond blijven zitten de volledige schroeffundering weer netjes wordt gedemonteerd en hergebruikt kan worden.

Vind je draai en kom werken bij WSF. Onze actuele vacatures vind je hier.