co2 neutraal emissievrij bouwen

Co2 emissievrij neutraal bouwen

Het verminderen van de CO2-emissies is van groot belang voor mens het klimaat. De bouwsector is een belangrijke bron van CO2-emissies, vanwege de grote hoeveelheid energie die nodig is om gebouwen te verwarmen, koelen en verlichten, en om materialen te produceren en te transporteren.

Door CO2-emissievrij te bouwen, wordt de uitstoot van broeikasgassen verminderd en wordt de klimaatverandering vertraagd. Het bouwen van emissievrije gebouwen kan worden bereikt door de inzet van duurzame bouwmaterialen, het ontwerpen van energie-efficiënte gebouwen die zijn geoptimaliseerd voor passieve zonne-energie, en het gebruik van duurzame energiebronnen zoals zonne-energie en windenergie.

Schroeffundering is het nieuwe funderen waarbij veel minder CO2 vrijkomt door onze innovatieve manier van bouwen. Ons doel is om op den duur helemaal CO2 neutraal te kunnen funderen van cradle to grave.

stel je vraag over funderingen aan onze klantenservice

Meer weten over emissievrij bouwen?

Benieuwd naar de mogelijkheden om te bouwen met zeer lage CO2 emissies? Neem dan contact op!

Contact

Een betere leefbaarheid

CO2-emissievrij bouwen kan leiden tot verbetering van de leefbaarheid van de gebouwen en hun omgeving, omdat het zorgt voor een betere luchtkwaliteit. Daarom zijn we bij WSF bezig met het ontwikkelen van nieuwe elektrische machines die bijdragen aan CO2-neutraal bouwen omdat ze niets uitstoten tijdens het gebruik. Dit in tegenstelling tot machines die worden aangedreven door fossiele brandstoffen, zoals diesel en benzine, die wel CO2-uitstoot veroorzaken.

elektrische machines zonder co2 uitstoot

Toepassingen

Bekijk ook

CO2 neutraal en emissievrij bouwen in de hele cyclus

Alleen elektrische machines gebruiken is echter niet voldoende voor het bereiken van 100% CO2 neutraal bouwen. Het is belangrijk om ook het materiaalgebruik en de energie-efficiëntie van gebouwen te optimaliseren en duurzame energiebronnen te gebruiken tijdens de gehele levenscyclus van een gebouw. Van het fundament tot aan het gebruik van duurzame energiebronnen dus.

Bij WSF Schroeffundering zijn we reeds in het bezit van een volledig elektrische funderingsmachine. Dat betekent dat deze bij uitstek geschikt zijn voor gebruik nabij Natura 2000 gebieden bijvoorbeeld of andere gebieden waar de uitstoot van CO2 of Pfas tot een absoluut minimum moet zijn. Neem contact met onze adviseurs om meer te weten te komen over onze nieuwe machines.

Rick

Kan ik je verder helpen?

Stel al jouw vragen in een vrijblijvend
gesprek met één van onze adviseurs.

Contact

Veelgestelde vragen

Gemiddeld besparen onze klanten per project we 66% tot 100% minder CO2 ten opzichte van traditionele fundering. Doordat er veel minder transport en zwaar materiaal nodig is, kunnen wij enorm bijdragen aan het reduceren van de CO2 voetafdruk.

Ja. Wij kunnen indien het moet al volledig emissie-loos funderen. Dat kan met onze elektrische handmachines of hydraulisch met een elektrische kraan met onze indraaimachines (schroefmachines).

Jazeker! Onze schroeffunderingen gaan 70 tot 100 jaar mee en zijn ook herbruikbaar voor een ander project. Dit in tegenstelling tot betonfundering dat niet meer herbruikbaar is.

De Schroeffunderingen van WSF die tot in de vaste laag worden gemonteerd kunnen weer volledig worden geoogst. Dat wil zeggen dat in tegenstelling tot heipalen die voor altijd in de grond blijven zitten de volledige schroeffundering weer netjes wordt gedemonteerd en hergebruikt kan worden.