Tiny house zelf maken en bouwen?

Denk aan de toekomst, kies voor schroeffundering!

ecodorp met tiny houses - zelfbouw almere - tiny house bouwen en maken

In deze video nemen we je mee naar 2 verschillende locaties!

Eerst spreken we Robin Poorte bij het Ecodorp in Beilen. Hij legt hier meer uit over ‘het nieuwe bouwen’, wat gaat over kleiner en lichter wonen, waarbij de schroeffunderingen van Weenk worden gebruikt. Vervolgens gaan we naar de Liberterra tiny houses in Koedijk. We spreken daar Michaëla Wierdsma, bouwcoördinator en bewoonster van 1 van de tiny houses. We spreken haar over haar ervaringen.

Waarom een tiny house zelf maken of laten bouwen

Waarom kiezen mensen steeds vaker voor een tiny house:

  • Duurzaamheid: Tiny houses hebben over het algemeen een kleinere ecologische voetafdruk dan traditionele huizen, omdat ze minder energie, water en bouwmaterialen verbruiken.
  • Financiële voordelen: Het bouwen en onderhouden van een tiny house kan goedkoper zijn dan het bouwen en onderhouden van een traditioneel huis. Bovendien kan het wonen in een tiny house de kosten van levensonderhoud verlagen.
  • Minimalisme: Een tiny house kan een manier zijn om te ontsnappen aan het consumentisme en een minimalistische levensstijl te omarmen.
  • Mobiliteit: Sommige mensen kiezen voor een ​​tiny house dat op wielen staat, zodat het gemakkelijk verplaatsbaar is.
  • Onafhankelijkheid: Door te kiezen voor een tiny house, kan men onafhankelijker worden en minder afhankelijk zijn van nutsvoorzieningen en andere diensten.

Ben je van plan om een tiny house te bouwen? Of wil je op hoogte blijven van onze nieuwste video’s met tekst en uitleg over de voordelen van de schroeffundering? Abonneer dan op onze YouTube kanaal en mis niks! Uiteraard staan onze adviseurs ook voor je klaar om alle vragen te beantwoorden. Je project bespreken kan altijd met een van onze ervaren medewerkers!

Rick

Kan ik je verder helpen?

Stel al jouw vragen in een vrijblijvend
gesprek met één van onze adviseurs.

Contact

Projecten