WSF voor aankoop, advisering en montage van je fundering

Nu ook via WhatsApp! 0683182897

Funderingsherstel

Maak een afspraak

Ook inpandige werkzaamheden mogelijk

Advies nodig?

Voor een zettingsvrije toekomst van uw bouwwerk

Meer informatie

De fundering herstellen van woning, schuur of tuinhuis

We hebben tegenwoordig erg zacht en droog weer in Nederland, maar dat heeft een keerzijde. Door de klimaatverandering zal een groot aantal bouwwerken de komende jaren verzakken met funderingsproblemen als gevolg. Dat is het resultaat van lage grondwaterstanden, waardoor zetting ontstaat.  Zetting is de mate waarin de bodem onder het bouwwerk inklinkt. Als er minder grondwater is, dan zal de grond onder het bouwwerk verder inzakken dan voorzien was bij de bouw. Bovendien kunnen de eventueel aanwezige heipalen (houten palen) van de fundering gaan rotten, omdat ze droog komen te staan. Het gevolg is dat woningen en monumenten scheefzakken of dat er scheuren ontstaan in de muur of tussen de hoofdwoning en de aanbouw, zoals een carport, serre of tuinhuis. Het herstellen van deze scheefzakken of scheuren kan zeer kostbaar zijn.

De oplossing voor verzakking: funderingsherstel met schroeffundering

Na goed onderzoek van de situatie monteren we een schroeffundering trillingsvrij, in tegenstelling tot bijvoorbeeld heien. Daardoor kunnen we dichtbij de bestaande fundering een nieuwe fundering aanbrengen ( lees: fundering herstellen ), zonder dat er schade ontstaat. Dat doen we in- of uitpandig, afhankelijk van de situatie ter plaatse. Daarna koppelen we de beide funderingen.

Het resultaat? Een fundering die stabiel is en weer jaren meegaat. En dat op een heel simpele, snelle en relatief goedkope manier.

Fundering laten herstellen? Maak een afspraak!

Problemen met verzakking van je woning of aanbouw? Vraag ons vrijblijvend om advies en meer informatie om de kosten van funderingsherstel in kaart te krijgen.

maak een afspraak om de kosten voor funderingsherstel inzichtelijk te krijgen