kosten funderingsherstel laag houden

Kosten funderingsherstel minimaliseren? WSF kan de fundering voordelig herstellen!

We hebben tegenwoordig erg zacht en droog weer in Nederland, maar dat heeft een keerzijde. Door klimaatverandering zullen veel bouwwerken de komende jaren verzakken met een funderingsproblemen als gevolg. Het herstellen van de fundering van een huis, gebouw of zelfs een historisch pand kan een uitdagende taak zijn, maar met de innovatieve schroeffunderingstechniek van WSF is het mogelijk om deze klus efficiënt en duurzaam uit te voeren. Bij veel oudere panden zijn funderingsproblemen vaak aanwezig, wat kan resulteren in scheve muren, verzakkingen en andere constructiegerelateerde problemen.

Een funderingsonderzoek wordt uitgevoerd om eventuele problemen vast te stellen, waarbij schroefpalen een directe oplossing bieden. Oorzaken liggen in lage grondwaterstanden, waardoor zetting ontstaat. Zetting is de mate waarin de zand of klei onder het bouwwerk inklinkt. Als er minder grondwater is, dan zal de grond bij het bouwwerk verder inzakken dan voorzien was bij de bouw van de fundatie of bijvoorbeeld van een kelder. Bovendien kunnen de eventueel aanwezige heipalen (houten palen) van de fundering gaan rotten, omdat ze droog komen te staan. Het gevolg bij een groot aantal verschillende woningen en monumenten is scheefzakken of dat er scheuren ontstaan in de muur of tussen de hoofdwoning en de aanbouw, zoals een carport, serre of tuinhuis. De kosten van funderingsherstel van deze scheefzakken of scheuren kunnen zeer hoog oplopen.

stel je vraag over funderingen aan onze klantenservice

Vragen of advies?

Onze medewerkers staan je graag te woord voor vragen of advies bij je volgende project.

Contact

De oplossing voor verzakking: funderingsherstel met schroeffundering

Na goed onderzoek van bodem en het object of situatie monteren we een schroeffundering trillingsvrij, in tegenstelling tot bijvoorbeeld heien met hoge palen. Daardoor kunnen we dichtbij de bestaande fundering een nieuwe fundering aanbrengen ( lees: fundering herstellen ), zonder dat er schade ontstaat. Dat doen we in- of uitpandig, afhankelijk van de situatie ter plaatse. Daarna koppelen we in deze gevallen de beide funderingen.

Funderingsproblemen komen vaak voor bij bestaande woningen en historische panden, waar houten funderingen na verloop van tijd kunnen verslechteren. Om dure en tijdrovende traditionele methoden te vermijden, stellen we bij WSF Schroeffundering samen met onze klanten een plan op om schroefpalen te gebruiken voor het herstellen van de fundering. Het plaatsen van schroefpalen onder de bestaande vloeren geeft een directe en stabiele ondersteuning aan de constructie, zonder dat daarbij extra muren moeten worden opengebroken. Dankzij de snelheid en efficiëntie van schroeffunderingstechnieken bespaart dit niet alleen tijd, maar ook kosten. Het funderingsherstel kan binnen een kortere periode worden uitgevoerd en het resultaat is een solide basis die nog vele jaren meegaat. Bovendien is er tijdens het proces geen grote graafmachinerie nodig, waardoor de impact op de omgeving minimaal is.

Het resultaat? Een bewezen methode waarbij de fundering van top kwaliteit stabiel is en jaren meegaat. En dat doen we door op een simpele, snelle en relatief goedkope manier om de fundatie te vervangen. Bekijk de voordelen van onze fundering vs. betonnen fundering in deze video.

fundering herstellen gevel zijkant

Toepassingen

Bekijk ook

Verzakte fundering laten herstellen? Maak een afspraak!

Funderingsherstel is een cruciale stap in het behoud van de stabiliteit en veiligheid van een gebouw. Het herstel van een fundering kan noodzakelijk worden wanneer er tekenen van verzakking of schade aan de fundering zelf optreden. Dit kan zich manifesteren in scheuren in de muren of vloer, waarbij de integriteit van het gebouw in gevaar komt. In sommige gevallen komt het zelfs tot uiting in ongelijke vloerniveaus. Weten wanneer en hoe dit herstel moet plaatsvinden, is van vitaal belang, niet alleen voor het gebouw zelf, maar ook voor de gemoedsrust van de bewoners en de buren. Een funderingsonderzoek is vaak de eerste stap om de ernst van het probleem vast te stellen. In gevallen waar herstel noodzakelijk is, kunnen er verschillende stappen worden genomen, variërend van kleine reparaties tot het bouwen van een nieuwe fundering. Altijd rekening houdend met de aard van de grond waarop het gebouw staat en de specifieke behoeften van het project. WSF Schroeffundering kan je helpen bij het lezen van de signalen van funderingsproblemen tot het verkrijgen van de juiste oplossing voor herstel. Het behoud van de integriteit van jouw gebouw begint hier.

Het gebruik van schroeffundering bij het herstellen van funderingsproblemen geeft de zekerheid van duurzaamheid. De schroefpalen, gemaakt van sterk staal, bieden een langdurige ondersteuning die niet alleen het huis of pand weer stabiel maakt, maar ook verdere verzakking voorkomt. Met schroeffundering kunnen we zelfs panden op moeilijk bereikbare plekken herstellen, zoals historische gebouwen in drukke stadscentra waar grotere bouwvoertuigen geen toegang hebben. Het herstellen van funderingsproblemen met schroeffundering is dus niet alleen efficiënt en kosteneffectief, maar ook een duurzame keuze voor het behoud van historische panden en het waarborgen van de stabiliteit van alle bestaande gebouwen. Bij WSF Schroeffundering zijn we er om te helpen bij het onderzoeken en uitvoeren van funderingsherstel, waarbij we de gemeente op de hoogte brengen van de werkzaamheden om ervoor te zorgen dat alles volgens de juiste normen en voorschriften verloopt. Onze schroeffunderingstechniek is de ideale oplossing voor een langdurig en betrouwbaar resultaat, wat belangrijk is voor alle bewoners en eigenaren van de bestaande woningen en historische panden.

Rick

Kan ik je verder helpen?

Stel al jouw vragen in een vrijblijvend
gesprek met één van onze adviseurs.

Contact

Veelgestelde vragen

Helaas bestaat voor zoiets geen kant en klare prijs. Dit kan pas nadat onze experts zijn langsgekomen. Zij kunnen de situatie goed beoordelen om vervolgens een prijs af te geven. Maak daarom dit jaar nog een afspraak omdat herstelwerkzaamheden best lang kunnen duren. Ook in verband de verzekering.

Ook dit is geheel afhankelijk van de omvang van de verzakking en of we te maken hebben met een historisch pand. In het laatste geval moeten we zeer secuur onze werkzaamheden uitvoeren wat langer duurt dan bijvoorbeeld een verzakking van een reguliere woning. Doorgaans kunnen we wel bij kleine verzakkingen al binnen enkele weken langskomen om onze schroefpalen te plaatsen.

Nee. Tijdens het proces gebruiken wij geen grote graafmachinerie, waardoor de impact op de omgeving minimaal is. Wij nemen onze eigen machines mee die vele malen kleiner zijn en zodoende ook op moeilijk bereikbare plekken kunnen funderen.

Stuur een mail met foto’s en toelichting naar calculatie@schroeffundering.nl of bel ons voor het maken van een afspraak. Het is altijd verstandig als één van onze monteurs eerst de situatie ter plekke komt beoordelen alvorens wij een prijsopgave kunnen maken voor de herstelwerkzaamheden.