kosten funderingsherstel laag houden

Kosten van funderingsherstel minimaliseren

We hebben tegenwoordig erg zacht en droog weer in Nederland, maar dat heeft een keerzijde. Met het klimaatveranderingsproblematiek zullen veel bouwwerken de komende jaren verzakken met een funderingsproblemen als gevolg.

Oorzaken liggen in lage grondwaterstanden, waardoor zetting ontstaat. Zetting is de mate waarin de zand of klei onder het bouwwerk inklinkt. Als er minder grondwater is, dan zal de grond bij het bouwwerk verder inzakken dan voorzien was bij de bouw van de fundatie of bijvoorbeeld van een kelder. Bovendien kunnen de eventueel aanwezige heipalen (houten palen) van de fundering gaan rotten, omdat ze droog komen te staan. Het gevolg bij een groot aantal verschillende woningen en monumenten is scheefzakken of dat er scheuren ontstaan in de muur of tussen de hoofdwoning en de aanbouw, zoals een carport, serre of tuinhuis. De kosten van funderingsherstel van deze scheefzakken of scheuren kunnen zeer hoog oplopen.

stel je vraag over funderingen aan onze klantenservice

Vragen of advies?

Onze medewerkers staan je graag te woord voor vragen of advies bij je volgende project.

Contact

De oplossing voor verzakking: funderingsherstel met schroeffundering

Na goed onderzoek van bodem en het object of situatie monteren we een schroeffundering trillingsvrij, in tegenstelling tot bijvoorbeeld heien met hoge palen. Daardoor kunnen we dichtbij de bestaande fundering een nieuwe fundering aanbrengen ( lees: fundering herstellen ), zonder dat er schade ontstaat. Dat doen we in- of uitpandig, afhankelijk van de situatie ter plaatse. Daarna koppelen we in deze gevallen de beide funderingen.

Het resultaat? Een bewezen methode waarbij de fundering van top kwaliteit stabiel is en jaren meegaat. En dat doen we door op een simpele, snelle en relatief goedkope manier om de fundatie te vervangen. Bekijk de voordelen van onze fundering vs. betonnen fundering in deze video.

fundering herstellen gevel zijkant

Toepassingen

Bekijk ook

Verzakte fundering laten herstellen? Maak een afspraak!

Problemen met verzakking van je woning of is de aanbouw verkeerd gebouwd? Vraag ons vrijblijvend om advies en meer informatie om de kosten funderingsherstel in kaart te krijgen.

Joost

Kan ik je verder helpen?

Stel al jouw vragen in een vrijblijvend
gesprek met één van onze adviseurs.

Contact