WSF voor aankoop, advisering en montage van je fundering

Nu ook via WhatsApp! 0683182897

Fundatie voor tiny houses

Vraag een offerte op

Een duurzame en groene keuze

Maak een afspraak

Fundering maken om je tiny house te laten bouwen

Eigen tiny house zijn hot. Logisch, want ze sparen het milieu, je kunt je huis meenemen als je verhuist en je bent snel klaar met stofzuigen. Een tiny house op wielen is makkelijk verplaatsbaar, maar dat geldt net zo goed voor je miniwoning op een fundering. Hoe? Met onze schroeffundering. Ga je verhuizen, dan halen we de schroeffundering er weer uit en we gebruiken hem opnieuw op je volgende standplaats. Of we kopen de fundering van je terug, die we dan hergebruiken of recyclen. En dat past uitstekend in de gedachte van duurzaam en circulair bouwen.

Wat is een tiny house eigenlijk?

Van een tiny house is bekend dat het een compact en klein huis is, en dat past bij het minimalistisch en milieuvriendelijk leven. De oppervlakte varieert ongeveer van 15 tot 50 vierkante meter en het huisje is bedoeld voor permanente bewoning.

Waar je ook komt, de tiny house ontwerp en movement heeft veel harten veroverd. Ook die van ons. En zeker als er een (tijdelijke) fundering nodig is. We hebben dan ook met veel plezier meegewerkt aan Ecodorp Bolderburen in Almere en aan projecten in Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, maar ook in Zeeland. Daarnaast worden we steeds vaker als kennispartner ingeschakeld door opdrachtgevers en gemeenten. Zo kunnen we voor Ecodorp precies bepalen wat er nodig is. Op die manier wordt niet onnodig teveel materiaal gebruikt. Daarnaast kan met de juiste informatie vaak ook van de niet duurzame betonfundering worden afgestapt. Lees ook eens dit artikel.

tiny house maken op een snelle en duurzame manier
fundering ecodorp met tiny houses

Het bouwen van een tiny house met onze fundering is tot 70% milieuvriendelijker dan een betonnen fundering

Met het traditionele manier van funderen met beton, past dit niet bij de groene doelstelling van tiny house bewoners. Met een betonnen fundering laat je namelijk een flinke ecologische footprint achter. Onze schroeffundering verkleint die footprint met 50 tot 70 procent. Een stevige bewering, die onafhankelijk is doorgerekend voor de projecten die wij uitvoeren voor ProRail.

Hoe dat kan?

  • Minder transportbewegingen. Schroeffunderingen zijn lichter en ze nemen minder ruimte in beslag. Daarnaast is er geen droogtijd, zoals bij beton. Onze monteurs hoeven dus maar één keer te rijden, want de fundering is in één dag klaar.
  • Volledig recyclebaar. Na gebruik kunnen we de schroeffundering hergebruiken (re-use) of omsmelten tot nieuwe schroeffundamenten (recycle).
  • Snellere montage. Graafwerk is overbodig. Dat bespaart tijd en materieel, zoals een paar graafmachines.
  • Kleinere machines. We monteren handmatig, met kleine hydraulische- of elektrische machines. Het resultaat: minder of geen CO2-uitstoot.
  • Minder benodigde arbeidskracht. De schroeffundamenten worden vooraf geproduceerd. Op locatie hoeven we ze alleen nog te monteren. Dat doen we in korte tijd, want het is veel minder werk dan graven en betonstorten. Bovendien zijn we bij de planning en uitvoering niet afhankelijk van het weer.

Tiny house maken of bouwen op schroeffundering: Werkt dat nou echt zo goed als we beloven?

Uiteraard. En we zeggen het ook gewoon eerlijk als jouw situatie om een andere oplossing vraagt. Zelf zijn we natuurlijk erg enthousiast over schroeffundamenten voor tiny houses. En onze opdrachtgevers ook. Zo pasten we onze fundering toe bij de pilotprojecten en start-ups van onder andere Sustainerhomes, Compact Lodges en Zeecontanterwoningen.nl. We dachten actief mee bij innovatieve projecten en met gerenommeerde bedrijven en we deden een schat aan kennis en ervaring op. En nog steeds staan we voor 100% achter ons product en deze duurzame manier van bouwen.

Wil je het met je eigen ogen zien? Bezoek een ecodorp!

Tiny house bouwen? Kom dan eerst even kijken bij ons op locatie. Daarom nodigen we je graag uit voor de demo in onze demotuin. In drie tot vier uur laten we je alle ins and outs van de schroeffundering zien. We vertellen je alles over het product, de toepassing en de montage. Kies je daarna voor schroeffundering als je een tiny house gaat bouwen, dan ken je het product als geen ander. En je weet precies wat je aan ons en aan ons product hebt. Bekijk meer info over ecodorp Bolderburen en hoe het maken van een dorp met tiny woningen eruit ziet.

En het gedoe met wetten, regels en kleine letters?
Regelen wij voor je. Samen met de beslissende constructeur of overheidsorganen zorgen we voor een goedkeuring op onze fundatie. In collectieve trajecten doen we dit traject meestal voor meerdere (of alle) tiny houses tegelijk. Dat bespaart tijd en kosten.

Uniek: de terugneemgarantie van WSF
Ga je verhuizen in Nederland? Dan demonteren we de schroeffundering weer, als je wilt. Daarna monteren we hem weer op de nieuwe locatie. Heb je geen nieuwe bestemming voor je tiny house of heb je op de andere locatie andere funderingsvorm nodig? We betalen je de dagwaarde en dan nemen we de schroeffunderingen weer mee terug voor  hergebruik of recycling. Deze optie heb je niet bij gebruik van fundatiepalen, dus tel uit je winst.

Kosten fundering tiny house
Bij lichte bouwwerken is je investering bij aanschaf van een schroeffundering ongeveer even hoog als bij een traditioneel fundatiesysteem. Door het de unieke terugneemgarantie behoudt de schroeffundering een restwaarde, die de fundatiepalen niet hebben. Aan het einde van de streep is een schroeffundatie dus goedkoper.

Maar wat belangrijker is als je een begint met een tiny house: met de schroeffundering kies je voor een duurzaam alternatief en een minimale ecologisch footprint. Dezelfde voordelen als een betonnen fundering, zonder de nadelen. Helemaal eco dus!

Een hiny house van WSF. Wat nu?
Ben je (toekomstig) bewoner, ontwikkelaar, architect, constructeur, bouwer of misschien gemeenteambtenaar? Of heb jij voor het eerst ook een plan om een tiny house van duurzame materialen te bouwen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via de website. We vertellen je er graag meer over.

bouwproject oosterwold ecodrop in almere

Bekijk hoe het fundatieproces in z’n gang gaat

Vraag direct een offerte op

Offerte