zonnepark aanleggen

Fundering voor zonneparken

Er wordt in Nederland steeds vaker gekozen voor grotere en collectieve zonneparken. Natuurlijk gaan wij met deze ontwikkelingen in de solarbranche mee. Schroeffunderingen zijn erg geschikt voor zonneparken, ook op ‘slappe bodemsoorten’. We hebben voor elke omstandigheid een passende oplossing. Maatwerk dus. En natuurlijk hoef je je over de montage ook geen zorgen te maken. Dat doen we graag voor je.

In Wierden bouwden we voor hoofdaannemer B&W Energy (in opdracht van stichting DWE) een zonnepark met in totaal 13.440 zonnepanelen. Bij dit project zetten we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in. Zo snijdt het mes van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen aan twee kanten: naast aandacht voor ‘planet’ hebben we ook aandacht voor ‘people’. Zo dragen we ons steentje bij aan een betere (lokale) maatschappij.

stel je vraag over funderingen aan onze klantenservice

Vragen of advies?

Stel al jouw vragen in een vrijblijvend gesprek met één van onze adviseurs.

Contact

Project Zonnepark WERVERSHOOF

In Wervershoof verzorgden we de fundatie voor een zonnepark bij een zakelijke opdrachtgever. WSF monteerde in enkele weken 1044 speciaal door de VDL Groep ontwikkelde schroeffundamenten. De bodemstructuur was namelijk niet geschikt voor andere fundatiesystemen. We leverden bij dit project maatwerk, waarbij we na uitvoering testen kozen voor de beste oplossing.

project zonnepark

Toepassingen

Bekijk ook

Rick

Kan ik je verder helpen?

Stel al jouw vragen in een vrijblijvend
gesprek met één van onze adviseurs.

Contact

Veelgestelde vragen

Naast de montage van de Schroeffundering kunnen wij u ook helpen met monteren van de zonnepanelen. Bij interesse, vraag naar de mogelijkheden. Zelf zonnepanelen en/of Schroeffundering plaatsen kan natuurlijk ook, hiervoor kun je de Schroeffundering kopen in onze webshop of bestellen via de handige fundamentkiezer.

NB. Let op dat soms een vergunning nodig kan zijn bij uw gemeente voor het plaatsen en aansluiten van constructies met zonnepanelen.

De schroeffundering is in veel gevallen een gelijkwaardig of zelfs goedkoper alternatief. De materiaalkosten liggen vaak iets hoger, maar door een flinke besparing op tijd, afvoer van zand en reisbewegingen is de prijs uiteindelijk vaak scherper.

Dat is voor ons dan lastig te bepalen. De constructie van het te plaatsen bouwwerk vereist namelijk een bepaald aantal steunpunten/fundaties. Dus hier kan de leverancier van het bouwwerk of de aannemer/bouwer het beste antwoord op geven. Uiteraard kunnen wij heel goed bepalen hoeveel gewicht onze schroeffundering kan dragen, zodat we samen zeker weten dat alles netjes komt te staan.