Bouwstop leidt tot bouwontwikkeling

Nederland is wakker geschud. Het klimaat is hot. Protesten en stakingen, er zijn veranderingen nodig waaronder in de bouw. En het liefst gisteren, want door deze nieuwe regelgeving liggen bouwprojecten stil. Van klein tot groot.

pfas

Een oplossing vinden voor de stikstof en PFAS-problematiek is niet eenvoudig. Wel wordt het hele probleem kleiner als de bouwwereld gezamenlijk wil veranderen, als we lichter gaan bouwen. Want door lichter te bouwen kunnen we alternatieve bouwmethoden gebruiken die duurzamer zijn. Van Grondwerk tot het laatste likje verf. En de mogelijkheden om duurzaam te bouwen, die zijn er.

Een belangrijke begin van lichter en duurzaam bouwen is de fundatie. Is dat grondwerk met bijkomende mankracht en machines, tijd, reizen en stikstof-uitstoot namelijk écht nodig in alle projecten? Wij denken van niet. Een alternatief is al jaren voor handen. De bouw was hier alleen nog niet klaar voor. Tot nu. Maak kennis met de schroeffundering.

Wat verandert er bij gebruik van een schroeffundering?

  • Geen graafwerk of afvoer van grond
  • Geen trilling bij het aanbrengen van de fundering
  • Duurzame materialen die hergebruikt kunnen worden
  • Minder transportbewegingen, minder uitstoot

PFAS

Door de PFAS-regelgeving kan en mag er minder grond verplaatst worden. Een techniek die met gebruik van een schroeffundering sowieso achterhaald is.

LinkedIn staat er vol mee, manieren om de bouw te vernieuwen, te verduurzamen. Prefab, modulair, bouwen met hout en innovatieve producten waardoor het toepassen van beton flink beperkt kan worden.

Hierdoor worden bouwwerken lichter waardoor een perfecte match met de schroeffundering is ontstaan. Die match is nu dus ook direct toepasbaar in de grote bouwconcepten van Nederlands’ grootste aannemers. Dé fundatiemethode voor duurzaam bouwen. De hele PFAS-regelgeving is zo ineens veel minder van belang in de bouw sector.

verloop bouwproject

Stikstof

En het stikstof probleem? Draagt de schroeffundering ook bij aan het terugdringen van de stikstof uitstoot in de bouw? Ja, zeker!

Het is namelijk super schoon. We plaatsen de fundatie in 1 keer. Meerdere keren op en neer rijden naar de bouwplaats is dus niet nodig. Dat scheelt heel wat kilometers. Een grondwerker die op locatie voorbereidingen treft is trouwens ook niet nodig. Tel uit je winst, elke wetenschapper kan uitrekenen dat dit heel veel stikstof uitstoot scheelt.

In overzicht zie je het verschil tussen een traditionele fundatie en een schroeffundering van WSF. Niet alleen worden kosten bespaard, ook is de uitstoot van stikstof flink minder.

Rick

Kan ik je verder helpen?

Stel al jouw vragen in een vrijblijvend
gesprek met één van onze adviseurs.

Contact

Projecten