WSF voor aankoop, advisering en montage van je fundering

Nu ook via WhatsApp! 0683182897

Nieuw: massieve schroefpunt

Maak een afspraak

Ontdek onze innovatieve oplossingen

Vraag een offerte op

Massieve schroefpunt: dé schroeffundering 2.0

De massieve schroefpunt is één van onze innovaties waar we het meest trots op zijn. Waarom? Omdat we het zien als dé schroeffundering 2.0. Is het schroeffundament dat wij al meer dan 10 jaar toepassen dan niet goed? Jawel, maar het kan altijd beter.

Wat ging er vooraf aan de massieve schroefpunt:

Vorige eeuw werd in Duitsland de schroeffundering ontwikkeld. Het principe is simpel: een bodemverdringende fundatiepaal met een holle punt, en schroefdraad om hem in te kunnen draaien. Die schroefdraad grijpt vast in de gecomprimeerde bodem, zodat je een goede belastingscapaciteit creëert. Tot nu toe is dat bij elke leverancier en bij elk schroeffundament de standaard en vaak werkt het prima.

juiste advies in goedkope schroeffundering

Waarom dan toch een massieve schroefpunt van WSF?

Bijvoorbeeld omdat we dan zeker weten dat er onder de grond geen vervorming van het fundament optreedt. Aangezien de vervorming onder de grond zit, kun je die zelf tijdens de montage niet zien of controleren. En vooral bij bodemstructuren met puin of oerlagen treedt die vervorming of beschadiging van holle schroefpunten wel degelijk op.

Sinds we de schroeffundamenten van diverse opdrachtgevers hergebruiken, zien we regelmatig dat de fundamenten al na één of enkele keren monteren of demonteren geen schroefdraad meer hebben. We hoeven je niet uit te leggen dat het draagvermogen in dat geval flink verlaagd is. En dat probleem willen we natuurlijk voorkómen. Dat doen we met de massieve schroefpunt. Die vervormt namelijk niet.

Een ander voordeel is dat we deze schroeffundering altijd tot de benodigde diepte kunnen installeren. Met een holle schroefpunt lukt dat niet altijd. Met de massieve punt heb je dus altijd een fundering die voldoet aan de eisen en wensen van de constructeur, want we hoeven geen compromissen te sluiten wat betreft de montagediepte.

Maak een afspraak

Alle voordelen van de massieve schroefpunt op een rij:

  • Geen vervorming en dus een langere levensduur (tot meer dan 100 jaar)
  • Altijd tot in de vaste laag te monteren (naar de wensen van de constructeur)
  • Minder belasting van het milieu ruim 50% milieuvriendelijker dan beton
  • Gegarandeerd een hoge restwaarde
  • 100% herbruikbaar & 100% recyclebaar
  • Modulair systeem: één schroefpunt past op diverse buisdiameters en wanddiktes tot 8 mm

En voor de prijs hoef je het niet te laten

We bieden de massieve punt namelijk tegen een vergelijkbare prijs aan als de schroeffunderingen met een holle punt. Wij passen de massieve punt al jaren naar tevredenheid toe in onze infraprojecten en we delen onze kennis en ervaring graag met je.