WSF voor aankoop, advisering en montage van je fundering

Nu ook via WhatsApp! 0683182897

Het herbruikbare fundatiemiddel van de circulaire economie

advies nodig?

De schroeffundering

Nederland heeft veel veenhoudende grond en ingepolderde gebieden. Bouwwerken zonder fundering verzakken op deze ondergrond. Bij het funderen maak je gebruik van de stabiele diepere grondlagen. In het verleden gebruikten de bouwers vooral heipalen, maar tegenwoordig wordt de door Weenk ontwikkelde schroeffundering steeds populairder. Logisch, want deze vorm van fundering heeft veel voordelen.

Hoe werkt een schroeffundering?

Heel eenvoudig. We plaatsen de funderingspaal met een schroefbeweging in de grond. Daardoor staat de paal heel stevig. Stabieler dan bijvoorbeeld een heipaal. Wij vergelijken dat altijd met schroeven en spijkers hout. Iedereen weet dat de schroef een stuk steviger in hout zit dan een spijker. En zo werkt het ook met de schroeffundering.

Wij werken al tientallen jaren naar tevredenheid met deze funderingsvorm. De schroeffundering is dan ook bewezen betrouwbaar en duurzaam.

Wat zijn de voordelen van een schroeffundering?

  • Het is goedkoper dan een traditionele fundering
  • De fundering is snel geplaatst en direct belastbaar
  • Er is geen gevolgschade door bijvoorbeeld trillen

 Welke materialen schroeffundering zijn er?

Wij werken met

  • stalen schroeven, die thermisch zijn verzinkt
  • gietstalen schroefpunten, die zonder oppervlaktebehandeling een levensduur hebben van minimaal 50 jaar
  • stalen schroeven met een speciale coating, die de schroef beschermt tegen bijvoorbeeld (zee) water
  • rvs schroefpalen
  • kunststof schroeven

Alle palen zijn uniek genummerd, voorzien van oppervlaktebescherming tegen corrosie en constructief volgens Eurocodes toe te passen. Door het brede assortiment is er voor bijna elk bouwwerk en iedere bodemsoort een juiste schroeffundering beschikbaar.

Voor wie?

Iedereen kan gebruik maken van een schroeffundering. Daarom werken wij voor bedrijven én particulieren. In de meeste gevallen verzorgen we ook de montage.

Waarom een schroeffundering van WSF?

Wij staan aan de basis van dit product. We kennen het dus als geen ander en hebben meer ervaring dan de concurrenten. Omdat we zelf monteren, blijven we betrokken bij de uitvoering. Daar halen we onze inspiratie vandaan om te blíjven innoveren.

Heeft schroeffundering de toekomst?

Jazeker. De Nederlandse bouwers zijn steeds geïnteresseerder in circulaire- en lichte methoden van bouwen. Zij zijn dan ook erg enthousiast over de schroeffunderingen. De schroeffundering is het fundatiemiddel van de toekomst.

 

Meer weten?

Onze adviseurs vertellen je graag meer in een vrijblijvend gesprek.

Vraag offerte aan