WSF voor aankoop, advisering en montage van je fundering

Nu ook via WhatsApp! 0683182897

Basisprincipe schroeffundering

Schroeffundering techniek

Basisprincipe

Het basisprincipe van de schroeffundering is eenvoudig: Plaats een funderingspaal door middel van een schroefbeweging in de grond. Op deze manier kun je snel en eenvoudig een fundering aanbrengen, vaak tegen een fractie van de kosten van een traditionele fundering.

De industrie heeft dit principe uitgewerkt tot een betrouwbaar en duurzaam funderingssysteem. Met uitgekiende “schroeven”, specialistische gereedschappen en bouw en engineering know how bedient Weenk Schroeffunderingen de professionele en particuliere markt.

Assortiment

Met ons ruime assortiment funderingsschroeven kunnen wij u een goed alternatief bieden op de bestaande funderingsmethodes zoals betonpoeren, stalen buispalen, houten funderingspalen en heipalen. De keuze voor een bepaalde type schroeffundament is sterk afhankelijk van de gewenste draaglast, de designlast en de grondsoort. Onze engineeringsafdeling beschikt over een ruime ervaring en adviseert u hier graag over.

Zekerheid

Schroeffundering is al meer dan 30 jaar een bewezen techniek. Op basis van voorcalculatie kan worden bepaald of de gekozen fundering zal voldoen. Voor nog meer zekerheid kunnen er ook druk- en trekproeven worden uitgevoerd. Vraag Weenk Schroeffunderingen naar de mogelijkheden!

drukproeven in de grond voor metingen
schroeffundering assortiment bij schroeffundering.nl

Nieuwe producten voor zachte bodems

Nederland is een uniek land met vele verschillende bodemsoorten. Voor elke bodemsoort heeft Weenk Schroeffunderingen een oplossing. Speciaal voor de zachtere bodem heeft Weenk schroeffunderingen twee nieuwe producten ontwikkeld: het gepatenteerde HKV Schroeffundament (Horizontale Kracht Versterker), en een speciale schroef met extra brede spiraal. Met het HKV Schroeffundament worden de horizontale krachten nog beter opgevangen terwijl de schroef met bredere spiraal meer verticale krachten kan opnemen.

Hoe werkt het?

Voor de vele verschillende toepassingsmogelijkheden van schroeffunderingen is een assortiment fundatieschroeven beschikbaar variërend in lengte van 55 cm tot 450 cm. Daarnaast kan middels onze verlengstukken de lengte nog verder worden vergroot, lengtes tot 20 meter zijn geen uitzondering bij ons. De buisdiameters zijn standaard 76,89,114 en 140 mm daarnaast zijn er natuurlijk altijd specials mogelijk. De montage van de constructie op de schroeffundering kan op verschillende manieren. Weenk schroeffunderingen helpt u graag met het kiezen van de juiste combinatie.